Monipuolista minetystä!

Suomalaista minetystä jo vuodesta 2012. Ip: Melondia.fi Koe lisää rekisteröitymällä ja kirjautumalla sisään!

Valitse taustakuva

 1. Käytämme evästeitä voidaksemme tarjota parhaan käyttökokemuksen sivuillamme. Jos jatkat sivustomme käyttöä, oletamme että hyväksyt ne. Lue lisää

Näin luot Affiliate-sivuston ja pääset tienaamaan rahaa netissä

Viestiketju osiossa 'Yleinen höpinä' , käynnistäjänä Johanni98, 23.03.2022.

 1. Johanni98

  Johanni98 Pelaaja Pelaaja

  Viestejä:
  0
  Tykkäykset:
  0
  Pisteet:
  0
  Mc:
  MrJohanni98
  [​IMG]
  Affiliate-markkinointi eli affiliate marketing on kumppanuusmainontaa, joka yksinkertaisimmillaan toimii näin: sinä saat tuloja siitä, että mainostat tai suosittelet jonkun muun myymiä tuotteita tai palveluita omilla nettisivuillasi. Esimerkiksi Nike, Amazon, ja muut isotkin nimet edistävät myyntiään affiliate-markkinoinnin kautta.

  Sinulla on siis nettisivu, jolla ihmiset vierailevat. Liityt affiliate-ohjelmaan, jonka kautta laitat sivullesi mainoksia tuotteista, joita myy joku toinen. Kun joku sivullasi vierailijoista klikkaa mainosta ja päätyy ostamaan tuotteen, saat myynnistä osuuden eli komission. Helppoa, vai mitä!

  Affiliate-markkinointia voi toki tehdä muuallakin, kuten vaikkapa sosiaalisessa mediassa, mutta nettisivu on helppo keino päästä alkuun jollei sinulla ole jo ennestään tuhansia seuraajia vaikkapa Instagramissa tai TikTokissa. Tämä artikkeli keskittyy siis vain affiliate-markkinoinnin tekemiseen blogityylisen nettisivuston kautta.

  Miksi tekisin Affiliate-markkinointia?
  • Passiivinen tulonlähde.
   Affiliate-markkinointi on yksi helpoimmista tavoista ansaita passiivista tuloa. Alussa aikaa toki menee nettisivujen luomiseen, markkinoinnin opettelemiseen ja muihin aloitusvaiheen hommiin, mutta parhaassa tapauksessa saat helpon ja tuottavan tulonlähteen, jonka eteen sinun ei tarvitse jatkossa tehdä joka päivä töitä.
  • Helppoa ja riskitöntä aloittaa
   Affiliate-markkinointi on periaatteessa täysin riskitöntä. Et tarvitse suuria pääomia aloittamiseen, sinun ei tarvitse hankkia tuotteita ja varastoa, vaan maksat ainoastaan nettisivujen ylläpidosta - eivätkä niidenkään hinnat nykyisin päätä huimaa.
  • Rajaton tienauspotentiaali
   Tienata voit periaatteessa rajattomasti. Affiliate-ohjelmissa ei yleensä ole mitään ”tulokattoa” tai muita tekijöitä, jotka rajoittaisivat tienaamistasi. Mitä enemmän ihmisiä saat sivullesi vierailemaan ja ostamaan tuotteita kauttasi, sitä enemmän tienaat!
  Miten aloitan Affiliate-nettisivun?
  Aluksi tarvitset nettisivut - esimerkiksi simppelillä blogisivustolla pääset helposti alkuun. Nettisivujen luominen on nykyään melko helppoa, ja erilaisia tutoriaaleja ja ohjeita on netti pullollaan. Jos et kuitenkaan halua käyttää aikaa nettisivujen luomiseen itse vaan mieluummin ulkoistat työn, voit helposti ostaa valmiit, haluamasi näköiset verkkosivut täältä.

  Yksi suosituimmista tavoista aloittaa affiliate-markkinointi on kirjoittaa blogia aiheesta, jonka ympärille markkinointi luodaan. Jos olet esimerkiksi kiinnostunut sijoittamisesta, voit luoda sijoittamisvinkkejä tarjoavan blogin, ja hakeutua yhteistyöhön erilaisten raha ja sijoittaminen-teemaan liittyvien yhteistyökumppanien kanssa. Tai jos sinua kiinnostaa treenaaminen ja terveys, voit luoda treeniaiheisen blogin ja keskittyä terveyttä edistävien tuotteiden markkinointiin.

  Kuinka valita tuottava aihe eli niche?

  Niche eli sivuston aihe kannattaa valita tarkkaan. Kun valitset aihetta, pohdi täyttyvätkö nämä kriteerit:
  • Kävijäpotentiaali – Onko tarpeeksi moni ihminen kiinnostunut aiheesta? Saisitko sivulle tarpeeksi vierailijoita, jotta affiliate-markkinointi kannattaa?
  • Kilpailu-etu – Onko netti jo pullollaan blogeja samasta aiheesta? Miten eroat joukosta?
  • Oma kiinnostus – Oletko itse intohimoinen aiheesta ja tiedätkö siitä jo paljon? Jaksatko kirjoittaa aiheesta sisältöä viikoittain?
  • Tuottavuus – Voiko aiheen ympärille rakentaa tuottavaa affiliate-markkinointia? Toisin sanoen, ovatko ihmiset kiinnostuneita ja valmiita maksamaan aiheeseen liittyvistä tuotteista?
  Suosituimpia ja kannattavimpia nichejä ovat terveys, raha, ja suositut harrastukset. Myös erilaisia tuotteita keskenään vertailevat sivustot ovat usein tuottoisia (esimerkiksi kodinkonevertailut tai eri nettipalveluiden vertailut), kunhan pystyy erottautumaan markkinoilta.

  Käytä aikaa aihealueesi valitsemiseen. Mieti huolella, täytyvätkö edellä mainitut kriteerit. Pohdi ja tutki erilaisia aiheita huolellisesti, ennen kuin teet päätöksen. Mitä spesifimpi aihealue, sitä helpompi sinun on erottautua markkinoilta.

  Järkevintä on kuitenkin valita aihe, josta tiedät jo valmiiksi jotain ja josta olet kiinnostunut. Muuten sisällöntuotantoon tulee kulumaan tuhottomasti aikaa, ja oma kiinnostuskin saattaa helposti lopahtaa.

  Päätä myös tässä vaiheessa teetkö sisältöä englanniksi vai suomeksi – molemmissa on puolensa. Kun teet sisältöä englanniksi, on ansaintapotentiaali suurempi, mutta niin on kilpailijapoolikin. Erottautuminen voi olla vaikeaa, ja englannin kielen tulisi olla hallussa lähes täydellisesti.

  Suomeksi tehdessäsi erottaudut helpommin joukosta, mutta rajaat samalla pois ison osan toimijoita, jotka tekevät kumppanuusmarkkinointia vain englanninkielisten sivustojen kanssa. Toisaalta saatat saada enemmän ja parempia diilejä suomen markkinoilla.

  Tuota houkuttelevaa sisältöä

  Kun nettisivut ovat valmiina ja aihealue päätettynä, on aika panostaa sisällöntuotantoon. Järkevintä on käyttää ensin aikaa avainsanatutkimukseen (esim. GoogleTrends, AhRefs) jonka avulla hahmotat, millaisia hakutermejä ihmiset käyttävät aiheesta. Panostamalla avainsanoihin varmistat, että ihmiset löytävät sivuillesi ja saat kävijämääräsi kasvuun.

  Kun olet tehnyt avainsanatutkimusta ja kirjannut ylös tärkeimpiä avainsanoja, tee lista aiheista, joista voisit kirjoittaa. Laita sitten itsellesi kalenteriin ylös muutama tunti, jonka aikana kirjoitat. Varaa tälle reilusti aikaa, etenkin jos et ole tottunut tuottamaan sisältöä. Tästäkin aiheesta löytyy kymmeniä nettikursseja ja oppaita, joista voit ottaa vinkkejä laadukkaaseen sisällöntuottamiseen.

  On itsestäsi kiinni, kuinka usein julkaiset sisältöä. Suositus on kuitenkin vähintään viikoittain. Voit myös ulkoistaa sisällöntuotannon, mutta se tietysti maksaa.

  Hakukoneoptimointi eli SEO ja kävijämäärät

  Paneudu myös SEO:n maailmaan. SEO tarkoittaa hakukoneoptimointia, eli sitä, kuinka sijoittua Google-haussa (tai muussa hakukone-haussa) mahdollisimman korkealle hakutuloksissa. Pohdi omalla kohdallasi – kun Googletat jotain asiaa, kuinka usein vaivaudut tarkistamaan hakutuloksia ensimmäisten viiden ehdotetun sivuston alapuolelta? Entä jatkatko koskaan hakutulosten toiselle sivulle? Suurin osa ihmisistä klikkaa vain ensimmäisiä hakutuloksia, joten on tärkeää sijoittautua mahdollisimman korkealle.

  Esimerkiksi AhRefs kertoo sinulle, kuinka vaikeaa tietyssä hakusanassa on sijoittua korkealle hakutuloksissa. Jos sijoittuminen on todella kilpailtua, ei kannata välttämättä lähteä edes yrittämään – ainakaan vasta-alkajana. Etsi mieluummin hakusanoja, joissa sijoittuminen ei ole yhtä haastavaa ja käytä niitä.

  Sijoittumiseen vaikuttaa moni muukin asia, kuten sivun luotettavuus, lähteiden käyttäminen ja avainsanojen sijoittelu. Suosittelemme paneutumaan hakukoneoptimointiin. Kattavan artikkelin aiheesta löydät täältä.

  Liity affiliate-verkostoon

  Mahdollisista yhteistyökumppaneista kannattaa ottaa selvää jo sivuston suunnitteluvaiheessa, mutta usein itse kumppanuuden järjestyminen vaatii sen, että sivustollasi on jo jonkin verran kävijäliikennettä. Kun olet päässyt alkuun, on aika lähestyä potentiaalisia yhteistyökumppaneita ja affiliate-verkostoja.

  Suosittuja affiliate-verkostoja maailmalla ovat esimerkiksi Amazon associates-ohjelma ja Clickbank-verkosto. Lukuisia muita löydät Googlettamalla ”affiliate networks”. Kansainväliset sivustot usein kuitenkin vaativat, että sivustosi on englanninkielinen. Suomessa toimii mm. Adservice, Adtraction sekä Tradetracker, joista löytyy paljon suomalaisia tuotteita mainostettavaksi.

  Tutustu eri vaihtoehtoihin ja niiden sopimuksiin huolella, ennen kuin päätät mihin liityt. Kun sivustollasi on jo paljon liikennettä, voit myös itse lähestyä palveluntarjoajia ja myyjiä, joiden tuotteiden uskoisit soveltuvan sivustollesi markkinoitavaksi.

  Toimiva affiliate-markkinointi on kaikille osapuolille win-win – ostaja löytää tuotteen helpommin, tarjoaja saa enemmän myyntiä, ja sinä saat välistä palkkion. Tästä syystä ei kannata ujostella eri toimijoiden lähestymistä, kunhan sivustosi on laadukas ja kävijämäärät varteenotettavia.

  Kauanko menee, että alan tienaamaan?

  Vaikka netissä osa väittääkin muuta, rikkaaksi ei yhdessä yössä pääse muuta kuin voittamalla lotossa. Vaikka affiliate-markkinoinnissa tienauspotentiaali on rajaton, sen eteen täytyy kuitenkin tehdä töitä. Aluksi affiliate-sivusto kannattaakin ottaa ennemminkin sivuprojektina, josta voit tienata ylimääräistä taskurahaa. Kun jaksat panostaa pitkäjänteisesti ja kärsivällisesti sivustoon luomalla hyvälaatuista ja kiinnostavaa sisältöä, tinaamispotentiaalisi nousee ajan kanssa.

  Päätoimenaan affiliate-markkinointia tekevät ihmiset ovat usein olleet alalla jo vuosikausia, ja heillä saattaa olla useampi sivusto, jonka lisäksi he ehkä opettavat affiliate-markkinointia myös muille. Tästä ei kuitenkaan kannata lannistua, vaan ajatella, että nämäkin menestyneet henkilöt ovat kerran olleet sinun kengissäsi ja aloittaneet nollasta!

  Näin luot Affiliate-markkinointi sivuston - Tiivistelmä
  - Tutki eri aihepiirejä ja valitse oma niche
  - Luo tai osta nettisivut
  - Aloita blogi valitsemastasi aiheesta ja tuo sivulle kävijöitä
  - Liity affiliate-verkostoihin
  - Ole kärsivällinen, opi jatkuvasti ja kehity
  - Tienaa rahaa!

  PS. Ota Parhaat Casino Bonukset
   
  Viimeksi muokattu: 23.03.2022